Instinctief rijden

Cursus instinctief & Natuurlijk rijden
Duur 6 uur
Kosten: 199,00 per deelnemer ( maximaal 5 in een groep)
Voor wie: Combinaties die de diepere samenwerking willen opzoeken en op natuurlijke wijze willen werken aan vertrouwen op basis van instinct. Deze cursus is niet niveau afhankelijk.

Wat gaan we doen:

Een hele dag met je paard op stap en in alle rust de instincten van je paard leren kennen op het mooiste obstakelpark van Nederland.

Extreme Mountain Trailing is een relatief nieuwe discipline in Nederland. Het mooie van extreme mountain trail rijden is dat het heel dicht bij de natuur van een paard komt. We nemen je graag een hele dag mee op reis naar de ‘oer’ van het dier en we gaan jullie samen leren te vertrouwen op dat instinct. Natuurlijk gaan we ook gewoon veel plezier maken op het obstakelpark. We werken in hele kleine groepjes van maximaal 5 deelnemers

Hoe ziet een cursus dag er uit:

Hoe ziet een dag er uit:

  • Ontvangst op het park met koffie en thee
  • We starten met een stukje theorie in de saloon
  • Park verkennen/ elementen voelen/ blote voeten?
  • Aan de slag in de buitenbak: vertrouwen op de natuur van je paard. Oefeningen vanuit de theorie, je leerroute verzamelen. Waar ligt de ‘oer’ van je paard? Voelen wat je paard voelt, dat je paard echt gaat nadenken over elke stap die hij zet. Verantwoordelijkheid en vertrouwen creëren zodat je paard de juiste weg gaat vinden. Als mens durf je je kennis los te laten zodat de vrijheid ontstaat om het nieuwe te ontdekken.

Lunch gezamenlijk in de Saloon

Na de lunch obstakels oefenen in het park: 

  • Grondwerk, voelen. 
  • Aan de hand met het paard en daarna rijden.
  • Uitdiepen van een aantal obstakels

We praten na in de Saloon, je krijgt advies van de instructeur. Daarna sluiten we de dag af.

Wanneer: Deze cursus gaat draaien in het voorjaar van 2022 en zal plaatsvinden op een dag in het weekend. Wil je verzekerd zijn van een plekje? Stuur dan vast een berichtje