Level 3 gaat next level…

Cursus Next Level, Level 3

Gaandeweg het jaar is er behoefte ontstaan aan het maken van een verdiepingsslag voor vaste gasten en ervaren buiten rijders. Niet alleen het park verkennen maar ook kijken waar je grenzen liggen. De samenwerking en het vertrouwen tussen ruiter en paard in kaart brengen en optimaliseren. Voor deze groep hebben we een heel nieuwe cursus geschreven. Theorie afgewisseld met praktijk om goed voorbereid de trail in te gaan.

Voor wie is deze cursus?
Deze 1 daagse cursus is bedoeld voor de echte Expert Level 3 combinaties.

Ben jij level 3?:
Je kan alleen op buitenrit. Je bent bekend met paardsignalen m.b.t. stress en ontspanning. Je beheerst het grondwerk zoals beschreven in level 1 en 2. Je kent de posities van mens ten opzichte van het paardenlijf. Je kan je paard effectief signaal geven met leadrope van 10 meter. Zoals paard door een hindernis sturen terwijl je zelf niet in de hindernis bent. Daarnaast heb je controle over tempowisselingen in stap.

Twijfel je of je level 3 bent? Dan adviseren we je met nadruk eerst een ‘ Meet the Trail Clinic’ te volgen. Op basis daarvan krijg je van de instructeur een advies. We kijken niet naar het rijniveau van de ruiter, de mate van samenwerking en controle bepalen je level.

Wat gaan we doen?
We gaan de grenzen van jou en paard ontdekken en eventuele ontwikkelpunten uitdiepen
Een intens dagdeel voor paard en ruiter waarbij we plezier natuurlijk niet vergeten. We werken ook tijdens deze clinic zonder dwang of druk van hulpmiddelen.

– De baan verkennen samen met je paard en onze instructeur
– Op basis van een voorstelrondje benoem je eventuele ontwikkel punten en wensen, de instructeur zal deze punten opnemen in de training.
– In een klein groep je aan de slag met de obstakels in het park
– Hierbij kiezen we voor de level 3 benadering van obstakels
– Hoever kan je gaan? Waar ligt jullie grens en hoe herken je hem.
– Tussentijds nemen we een lunchpauze en praten we elkaar bij
– Na de lunch neemt de instructeur afscheid en ga je heerlijk vrij rijden op het park waarbij de parkmanager klaar staat om je te voorzien van tips of hulp op de trail.

Starttijden:
We starten om half 11 en tussen half 3 en 3 uur zijn we klaar voor vertrek.

Terug naar het overzicht