Voor wie?

Ons park is open voor alle volwassen ruiters (18+) en instructeurs vanuit alle disciplines die op basis van wederzijds begrip en vertrouwen met hun paard samenwerken. Ben je nog geen 18 maar wel boven de 12? Overleg dan even via de mail of telefoon. Veiligheid gaat boven alles en daarom willen we in dat geval even overleggen.

Het natuurlijk gedrag en communicatie van paarden zijn uitgangspunt voor trainingen en clinics. Het trailpark is GEEN crossbaan. Extreme trail draait om leiderschap, samenkracht, communicatie en finesse.

Onze Trail Expert Levels verbinden de vaardigheden van de ruiter met de moeilijkheidsgraad van onze obstakels. Zo kan iedere gevorderde ruiter veilig en ontspannen gebruik maken van ons Xtreme Trailpark. Zelf beoordelen welke Trail Expert level jij hebt? Klik dan hier.

Geen dwang en geen cross

Onze instructeurs zien er op toe dat paarden niet onder dwang een obstakel nemen. Juist hierin ligt de uitdaging, samenwerking. Wees creatief, zet al je skills in om je paard te leren en vertellen hoe met het obstakel om te gaan. Soms eerst aan de hand en pas later onder het zadel. Laat de teugels eens vieren en vertrouw op het oerinstinct van je paard. Laat samenkracht ontstaan. Ontwikkel jouw vermogen als leider!

Is je paard geschikt?

Paarden vanaf 1 jaar kunnen spelenderwijs aan de hand komen kennismaken met de obstakels op het park. Ruiters met jonge paarden die net onder het zadel zijn, kunnen in overleg gebruik maken van onze veilige lange Trails om te wennen aan vreemde omgeving en oefenen met veilig buitenrijden. Wanneer het paard 5 jaar is mag het paard gereden worden over de obstakels op het Trailpark.