Rassendagen

Wat een feest zijn onze rassendagen! Bij voldoende animo en aanvragen organiseren wij clinics voor rassen zoals: Shetlanders, Friezen, Haflingers, Freibergers, IJslanders enz. Wil jij een rassendag initieren? Mail ons gerust met je wensen.

Duur 1,5 uur
Voor wie: Voor eigenaren van een betreffend paardenras. Ras mixen kunnen terecht bij de reguliere clinics.
Kosten:
Oktober t/m maart 49,00 per deelnemer
April t/m september 55,00 per deelnemer

Doel van deze clinic
Natuurlijk is het maken van plezier met je paard het allerbelangrijkst! De rassendagen zijn er natuurlijk ook om andere eigenaren te ontmoeten. Daarnaast hebben wij als doel om onze bezoekers te leren hoe krachtig het samenspel, paardentaal, vertrouwen en wederzijds begrip is. Door op elkaar te leren vertrouwen zonder dwang en druk, zorg je er voor dat jullie een beter team worden. De tijd nemen om je paard te ervaren en te lezen maakt dat jullie obstakels kunnen berijden en grenzen te verleggen.

Wat gaan we doen:
Met je paard ga je met de andere deelnemers kennis maken met Extreme Trail Riding. Dit kan afwisselend naast je paard en op je paard. We gaan in 1,5 uur tijd het park verkennen en de obstakels die we tegen komen. De instructeur kijkt vooraf goed naar het niveau van de deelnemers en stemt de clinic daar op af. Deze level 1 clinic is voor iedereen en elk niveau. Xtreme Trail werkt exclusief en met kleine groepjes waardoor er uitdaging is voor alle niveaus. Op de rassendagen kunnen de groeps-grotes wel iets wisselen, afhankelijk van het ras.
We starten altijd in de buitenbak met een kort voorstelrondje en uitleg voordat we de trail betreden.

Het is ook mogelijk om deze clinic volledig naast je paard of pony te doen. Hiervoor gebruik je een lange leadrope.

Aan bod komt o.a.:

– Een rondleiding op ons park te paard of aan de leadrope
– Trainen op het park: veiligheid en een paar obstakels oefenen, hierbij zal het tempo bepaald worden door de mate van samenwerking tussen jou en je paard.
– Paardentaal: signalen van leren en verwerken herkennen, stress signalen herkennen
– Oefeningen op je paard te kalmeren
– Bodywork voor paarden: een oefening om het lichaamsbewustzijn van je paard te vergroten

Ben je jonger dan 18 jaar en wil je toch heel graag een keer mee doen?: Stuur dan eerst een mail zodat we kunnen overleggen. Toegang onder de 12 jaar is helaas niet mogelijk.

Wil je weten of er een rassendag is voor jou? Kijk dan in onze agenda