Reviews

Heb jij op basis van onze reviews vragen of wil je zelf ook een clinic boeken? Neem gerust contact met ons op.

Tijdens de speciaal voor fjorden georganiseerde dag werden we met een stralend zonnetje verwelkomd op de iets wat drukke parkeerplaats. Maar dat mocht de pret niet drukken, wij fjordeneigenaren zijn wel wat gewend.

—————————————————

Deze dag had ik mijn 12 jarige fjordenruin Giel mee, een paard dat al heel wat verschillende dingen gezien heeft (we hebben zo langzamerhand alles wel gedaan van boscrossen tot runderwerk). Op vreemd terrein kan mijn fjord zich nog wel eens druk maken om alles wat te zien is, overal wil hij graag bij zijn waardoor de focus niet altijd op het ‘werk’ komt te liggen. Dus dat was ook zeker de uitdaging voor deze dag!

——————————————

Samen met Lonneke zijn we de track op gegaan en al snel bleek dat Giel de obstakels niet heel ingewikkeld vond. Na 1x goed even aan de boomstam snuiven was het appeltje eitje en stonden we relatief snel op de wipwap.
Dankzij de heldere uitleg van Lonneke heb ik deze dag heel wat onderdelen van het park kunnen proberen, dank daarvoor! We hebben heel wat geleerd deze dag en ik durf nu nog meer op mijn paard te vertrouwen. Normaliter wil Giel nog wel eens afgeleid raken en daardoor struikelen over zijn eigen voeten, waardoor ik hem soms wat lastig ‘los’ durf te laten.
Maar deze opdrachten waren voor hem zo uitdagend dat hij super geconcentreerd bezig was. Vooral met het klimmen en dalen over de boomstammen was het heel gaaf om te voelen hoe ik hem, door even een lichte ophouding te maken kon ondersteunen in zijn balans naar beneden.

——————————————-

Het leren vertrouwen van je paard, maar vooral het voelen wanneer je moest ondersteunen en loslaten bleek key bij alle onderdelen. Het ultieme samenwerken! Mijn paard groeide elk onderdeel in zelfvertrouwen maar ook in ego, waardoor hij heerlijk achter Lonneke aan het mee paraderen was op weg naar de nieuwe onderdelen.

——————————————-

Al met al hebben we echt een super leuke dag gehad, heb ik samen met mijn gele vriend grenzen kunnen verleggen!

Bedankt voor deze super leuke dag!

Groetjes Janna

——————————————

Wat hebben wij een geweldige middag gehad op de trail! Ik ging erheen niet wetende wat te verwachten. Afra en ik rijden veel buiten dus over boomstammen, bruggetjes, door water en dergelijke is haar niks nieuws, maar toch was de trail ook voor haar een uitdaging en zeer leerzaam! Allereerst was het al heel fijn om op vreemd terrein te kunnen oefenen met het opzoeken van ontspanning. Hierbij werden wij geweldig begeleid door Marjan, die veel kennis heeft over paardengedrag en dit ook goed kan toepassen en uitleggen om zo de communicatie met je paard te verbeteren. En daarnaast zijn de hindernissen ook echt uitdagend, waarbij je wel altijd begint bij makkelijke opties en van daaruit opbouwt. Het is geweldig om te voelen dat je paard ook echt mee gaat denken en zich bewust wordt van waar ze haar voeten neer zet, en dat ze zichzelf bijvoorbeeld ook verbeterd als ze de eerste keer een onhandige stap had gemaakt. Ik hoop zeker nog een keer terug te komen, het is de perfecte plek om te werken aan de communicatie tussen jou en je paard of deze te kunnen toetsen in een veilige omgeving.

Anouk & Afra

——————————————-

Ik kwam de xtreme trail tegen op Facebook en dacht direct. Dat is een super uitdaging en mentale training voor mijn paard. Een nieuwe uitdaging is altijd leuk. 
Het online boeken was eenvoudig en zo stonden wij vrijdag 7 januari op de trail in Empe. Een gastvrij ontvangst, mooie ruimte voor de trailer en direct al de WoW factor. Wat een gave plek. Rustig de paarden gereed maken en in de bak wat los stappen. Daar werden we door Marjan opgehaald en begon de ontdekkingstocht op de trail. 
Ik ben zelf 50 en geen enorme durfal dus mijn doel was vooral behendigheid, communicatie en samenwerken. Dit blijkt dus exact de bedoeling van de trail

Miranda

—————————————

Marjan gaf in alle rust uitleg over de communicatie en paardengedrag wat de basis is bij alle obstakels. Heel gaaf om op deze manier met je paard samen te werken en verrassend hoe alles in rust en harmonie lukt. Wij hebben onze grenzen verlegd op basis van vertrouwen en zoveel meer obstakels gedaan dan ik vooraf had bedacht. Als afsluiter konden de paarden nog even los in de bak om hun gedachten tot rust te laten komen. Zo mooi om te zien hoe ze stonden te verwerken, gapen en uiteindelijk heerlijk rollen. Helemaal moe en voldaan zijn we weer naar huis gegaan. Het is zeer de moeite waard en waardevol om samen op deze wijze te ontwikkelen. 


Bedankt voor deze mooie beleving. Miranda & Cas