Extreme Mountain Trail

Extreme Mountain Trail is relatief jonge tak van paardensport die in Nederland sterk in opkomst is. Het doel is om een parcours bestaande uit ruige hindernissen zo nauwkeurig mogelijk af te leggen.

Het trainingsdoel is om een ​​partnerschap te creëren met het paard waar wederzijds vertrouwen en respect wordt bevestigd.

In het jaar 2000 is Extreme Mountain Trail ontstaan in Amerika, waar het inmiddels is uitgegroeid tot een wedstrijdsport. Ook in Europa worden de uitdagende trails steeds populairder.

De obstakels en de trail zijn zo ontworpen dat alle vaardigheden worden aangescherpt die nodig zijn om veilig te blijven in onvoorziene situaties zoals je die tijdens een buitenrit of op wedstrijden kunt tegenkomen.

Ruiters wandelen door waterpartijen, beklimmen heuvels, zigzaggen tussen boomstammen door en trotseren bruggen.

Het is geweldig leerzaam, maar toch ook vooral erg leuk! Gebruikers vergelijken ons Xtreme Trail Park regelmatig met een speelplaats voor ruiter en paard.

Je vindt ons in de stedendriehoek Apeldoorn-Zutphen-Deventer. Hier vind je meer dan 2,5 kilometer trail met tientallen obstakels waaronder bruggen, waterhindernissen, rotsen, een tunnel en veel klimbare partijen.

Je leerervaring en het park zelf zijn eigenlijk één geweldige ervaring.