Extreme Mountain Trail

Extreme Mountain Trail is relatief jonge tak van paardensport die in Nederland sterk in opkomst is. Het doel is om een parcours bestaande uit ruige hindernissen zo nauwkeurig mogelijk af te leggen.

Het trainingsdoel is om een ​​partnerschap te creëren met het paard waar wederzijds vertrouwen en respect wordt bevestigd. Hiervoor gebruiken wij verschillende trainingsmethoden waaronder paardentaal en vertraging. Extreme Mountain Trail ziet er spectaculair uit en toch dienen onze obstakels niet als doel om veilig naar de overkant te komen. Het doel is om de onderlinge samenwerking en vertrouwen te laten groeien. Dit alles doen we met een zachte hand en een zachte stem.

Hulpmiddelen zoals sporen en zweep gebruiken we eigenlijk niet. Ze nodigen uit om traditioneel je paard aan te moedigen, wij zien dit graag anders: vanuit de vrije wil van paard en ruiter op basis van respect, wederzijds vertrouwen en natuurlijk leiderschap. We laten je graag ervaren wat het voor jullie doet om zonder hulpmiddelen te rijden.

In het jaar 2000 is Extreme Mountain Trail ontstaan in Amerika, waar het inmiddels is uitgegroeid tot een wedstrijdsport. Ook in Europa worden de uitdagende trails steeds populairder.

De obstakels en de trail zijn zo ontworpen dat alle vaardigheden worden aangescherpt die nodig zijn om veilig te blijven in onvoorziene situaties zoals je die tijdens een buitenrit of op wedstrijden kunt tegenkomen.

Ruiters wandelen door waterpartijen, beklimmen heuvels, zigzaggen tussen boomstammen door en trotseren bruggen.

Het is geweldig leerzaam, maar toch ook vooral erg leuk! Gebruikers vergelijken ons Xtreme Trail Park regelmatig met een speelplaats voor ruiter en paard.

Je vindt ons in de stedendriehoek Apeldoorn-Zutphen-Deventer. Hier vind je meer dan 2,5 kilometer trail met tientallen obstakels waaronder bruggen, waterhindernissen, rotsen, een tunnel en veel klimbare partijen.

Je leerervaring en het park zelf zijn eigenlijk één geweldige ervaring.

Heb je vragen over Extreme Mountain Trailing of ons park? Bel of mail gerust