Wat is Xtreme Trail nou eigenlijk?

Wat is Xtreme Trail?? We leggen het uit.

Extreme Mountain Trail is relatief jonge tak van paardensport die in Nederland sterk in opkomst is. Het doel is om een parcours bestaande uit ruige hindernissen zo nauwkeurig mogelijk af te leggen. Het trainingsdoel is om een ​​partnerschap te creëren met het paard waar wederzijds vertrouwen en respect wordt bevestigd.Voor wie is deze sport geschikt?Ons park is open voor alle volwassen ruiters vanuit alle disciplines die op basis van wederzijds begrip en vertrouwen met hun paard samenwerken. Dat is een hele mond vol. Het is dus geschikt voor iedereen die er voor open staat de samenwerking met zijn paard te verbeteren. Dit mag naast je paard of onder het zadel.

Het natuurlijk gedrag en communicatie van paarden zijn uitgangspunt voor trainingen en clinics. Het trailpark is geen crossbaan. Extreme trail draait om leiderschap, samenkracht, communicatie en finesse.Is Extreme Mountain Trail gevaarlijk? Niet echt. Het is wel erg uitdagend en leuk. We berijden welliswaar flinke obstakels, maar doen dit in alle rust. Ontspanning bij paard en ruiter is hierin key. Onze Trail Expert Levels verbinden de vaardigheden van de ruiter met de moeilijkheidsgraad van onze obstakels. Zo kan iedere gevorderde ruiter veilig en ontspannen gebruik maken van ons Xtreme Trailpark. De afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest om ons park Xtreme Trail aan je voor te stellen. Onze visie over samenwerken, vertragend rijden zonder druk, wordt ontzettend goed ontvangen. We zijn pas net begonnen maar hebben al honderden gasten mogen verwelkomen. We hebben nog van alles te leren en te ontdekken maar 1 ding is zeker; onze sport is straks niet meer weg te denken en we dragen bij aan een community die in staat zal zijn om naar paarden te luisteren en ze mentaal te voeden.

Wil je een keer komen met je paard? Reserveer dan hier je plekje. Heb je gewoon een vraag of wil je overleggen? stuur dan een mail: info@xtremetrail.nl

Terug naar het overzicht